Бүгін 16 қазан халықаралық нан күні атап өтіледі. Бұл мерекенің тарихы 1979 жылдардан басталады екен. Осылайша нан пісірушілердің өздерінің кәсіби мерекелерін тойлайды.

 Ас атасы нан дейді. Дегенде қазір өңір наубайханашылары нанның түр түрін жасайды. Ал шахар тұрғындары қандай нанды жақсы көреді екен. Бірге анықтап көрсек болады.

Галина Базашинова, наубайханашы:

Жақсы көретін нандар без драживое белый, чабатаны...сосын міне барадинское жақсы көреді мына нанды бәрін 35 минутта пісіреміз. мынаны 25 минутта пісіреміз каждый нанның каждый уақыты бар.

Нан қоқымын шашпандар жерде жатса баспандар теріп алып қастерлеп осылай торғайларға тастандар.